Serviciile juridice pentru afaceri. Rolul avocatului.

Cabinet de avocat DRAGAN IACOB CONSTANTIN > Informatii juridice > Serviciile juridice pentru afaceri. Rolul avocatului.

Serviciile juridice pentru afaceri pot acoperi o varietate de domenii ale dreptului, cum ar fi: dreptul comercial, dreptul muncii, dreptul fiscal, dreptul proprietatii intelectuale, dreptul contractelor, dreptul concurentei si a protectiei consumatorilor, dreptul societatilor comerciale si al fuziunilor si achizitiilor, dreptul mediului si al energiei, dreptul imobiliar, dreptul transporturilor si al logisticii, dreptul achizitiilor publice, dreptul aplicabil tranzactiilor financiare, dreptul aplicabil asigurarilor si dreptul aplicabil sectorului bancar.

Avocatii care oferă serviciile juridice pentru afaceri au rolul de a asista companiile sau indivizii care desfasoara activitati comerciale in protejarea si promovarea intereselor lor. Acestea pot include asistenta in negocierea si incheierea contractelor, apararea in litigii comerciale, consiliere in privinta reglementarilor si conformitatii legale, precum si asistarea in tranzactii si fuziuni.

Ce poate face un avocat care oferă astfel de servicii?

  1. Cu privire la reglementari: avocatul poate ajuta compania sa inteleaga si sa respecte reglementarile aplicabile afacerii sale, cum ar fi cele privind concurenta, protectia consumatorilor, mediu sau munca.
  2. Contracte: avocatul poate ajuta compania sa negocieze si sa incheie contracte care sa fie favorabile pentru ea si sa prevede clauze de protejare a intereselor sale.
  3. Proprietatea intelectuala: avocatul poate ajuta compania sa protejeze marcile, brevetele sau alte drepturi de proprietate intelectuala pe care le detine.
  4. Litigii: avocatul poate ajuta compania sa evite sau sa gestioneze litigiile prin negocierea si incheierea acordurilor sau reprezentand compania in instanta.
  5. Comunicare cu autoritatile: avocatul poate ajuta compania sa comunice cu autoritatile si sa respecte regulile si reglementarile impuse de acestea.

Prin oferirea de consiliere preventiva si asistenta in aceste domenii, avocatul poate ajuta compania sa evite problemele legale si sa maximizeze avantajele sale comerciale.

 

Iacob Constantin DRĂGAN

Avocat

Baroul Bucuresti

contacteaza av. I.C. DRAGAN