Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/avocatdr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Noi prevederi legale privind contractele de muncă cu durată determinată în Italia | Iacob Constantin DRĂGAN
Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/avocatdr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Noi prevederi legale privind contractele de muncă cu durată determinată în Italia

Cabinet de avocat DRAGAN IACOB CONSTANTIN > Informatii juridice > Noi prevederi legale privind contractele de muncă cu durată determinată în Italia

 

În urma intrării în vigoare a Decretului-lege nr. 48/2023 în Italia, au fost impuse modificări referitoare la contractele de muncă cu durată determinată. Iată câteva puncte importante:

Posibilitatea de a încheia contracte cu durată determinată de până la 12 luni rămâne în vigoare.

Contractele de muncă cu durată determinată între 12 și 24 de luni pot fi încheiate în anumite cazuri prevăzute de contractele colective sau prin acord între părțile contractului individual de muncă.

Contractele colective semnate de asociațiile sindicale reprezentative pot defini situații care permit încheierea de contracte cu durată determinată mai mare (de la 12 la 24 de luni).

Părțile implicate pot identifica în mod individual cazuri în care pot încheia contracte cu durată determinată mai mare de 12 luni, dar nu mai mult de 24 de luni, în baza unor nevoi tehnice, organizaționale sau de producție.

Termenul limită pentru exercitarea acestei opțiuni individuale este 30 aprilie 2024.

Noile reglementări prevăd că „nevoile” care justifică contractele de muncă cu durată determinată sunt stabilite de părți, cu scopul de a evita interferențele externe.

Aceste modificări înlocuiesc prevederile anterioare și aduc claritate în ceea ce privește reglementarea raporturilor de muncă cu durată determinată.

În concluzie, noile reglementări din Italia oferă mai multă flexibilitate în încheierea contractelor de muncă cu durată determinată, păstrând totuși anumite limite și condiții care trebuie respectate.

Iacob- Constantin DRĂGAN

Avocat

Baroul București

 

Referințe:

https://www.gazzettaufficiale.it/eli/id/2023/05/04/23G00057/sg

Alessandra CONCAS: Lavoro tempo determinato: disciplina e recenti modifiche

Lavoro tempo determinato: disciplina e recenti modifiche