Ce este un start -up?

Notiune

O companie start-up este o întreprindere care încearcă să găsească o cale viabilă pentru a deveni o companie de succes, în mod obișnuit, prin inovarea unui produs sau serviciu sau prin abordarea unui model de afaceri nou.

Start-up-urile sunt, în general, în faza inițială de dezvoltare și încearcă să-și stabilească un loc pe piață și să atragă investiții sau finanțare. Acestea sunt adesea întâlnite în domenii precum tehnologia informației, servicii sau produse în vârful tendințelor.

Importanța avocatului

Un tanar antreprenor ar trebui sa ia in considerare apelarea la un avocat specializat pentru infiintarea companiei sale start-up, din mai multe motive:

  1. Legile sunt complexe. Un avocat specializat poate ajuta tanarul antreprenor sa inteleaga aceste legi si sa le respecte, astfel incat sa evite problemele legale care ar putea afecta afacerile acestuia.
  2. Un avocat poate oferi sfaturi si asistenta in legatura cu alegerea formei juridice potrivite pentru afacerile tinerilor antreprenori. Diferitele forme juridice au avantaje si dezavantaje diferite, iar un avocat poate ajuta tanarul antreprenor sa aleaga cea mai buna optiune pentru afacerea lor.
  3. Un avocat poate ajuta la redactarea contractelor si a altor documente legale necesare pentru functionarea afacerii. Aceste documente pot include o mare varietatea de contracte comerciale.
  4. Un avocat poate oferi asistenta in cazul in care apar probleme legale in timpul functionarii afacerii. De exemplu, daca apar dispute cu clientii sau cu furnizorii, un avocat poate ajuta tanarul antreprenor sa rezolve aceste probleme intr-un mod legal si eficient.
  5. Un avocat poate consilia pe antreprenor în vederea obținerii unei finanțări.

In concluzie, apelarea la un avocat specializat aduce multiple avantaje unui tanar antreprenor, oferind asistenta si protectie legala pentru afacerea acestuia.

Iacob Constantin DRAGAN

Avocat

Baroul București

29/12/2022