Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/avocatdr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Achiziția unui imobil într-un complex rezidențial-cateva sfaturi importante | Iacob Constantin DRAGAN
Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/avocatdr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Achiziția unui imobil într-un complex rezidențial-cateva sfaturi importante

Cabinet de avocat DRAGAN IACOB CONSTANTIN > Informatii juridice > Achiziția unui imobil într-un complex rezidențial-cateva sfaturi importante

In momentul incheierii unui contract de vanzare a unui imobil intr-un complex rezidential, cumparatorul trebuie sa ia in considerare urmatoarele aspecte:

 1. Statutul juridic al imobilului: cumparatorul trebuie sa verifice daca imobilul are toate actele in regula si daca este liber de sarcini si nu are litigii pe rol.

Se vor verifica:

 • Certificatul de urbanism
  • Autorizatia de construire
  • Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor
  • Extras de carte funciară
  • Certificatul energetic
  • Cartea tehnica a constructiei
  • Eventuale litigii pe rol, atat cat se pot verifica pe portalul justitiei
 1. Istoricul firmei: cine este dezvoltatorul, ce proiecte a mai avut, cum s-au dezvoltat in timp, ce experiente au avut cumparatorii
 2. Caracteristicile imobilului: cumparatorul trebuie sa se informeze despre  anul constructiei, starea generala, dotarile si facilitatile oferite de complex.
 3. Conditiile de vanzare: cumparatorul trebuie sa verifice conditiile de vanzare, precum modalitatea de plata, perioada de plata, termenul de predare a imobilului si orice alte clauze speciale incluse in contract. Se va verifica conformitatea schitei cu realitatea din teren, clauzele antecontractului sa cuprinda toate conditiile legale pentru achizitionarea imobilului la o data clar precizata.
 4. Costurile suplimentare: cumparatorul trebuie sa ia in considerare orice costuri suplimentare, precum taxele notariale, comisionul agentiei imobiliare, cheltuielile de intretinere  penttu spatiile comune.
 5. Serviciile oferite de complex: cumparatorul trebuie sa se informeze despre serviciile oferite de complex, precum paza, curatenie, piscina, sala de fitness, etc. si sa verifice daca acestea sunt incluse in pretul imobilului sau daca sunt taxate suplimentar.
 6. Regulamentul de administrare: cumparatorul trebuie sa citeasca regulamentul de administrare al complexului rezidential si sa se asigure ca acesta este acceptabil pentru el.
 7. Garantii: cumparatorul trebuie sa verifice daca vanzatorul ofera garantii pentru imobil si sa se asigure ca acestea sunt incluse in contract.
 8. Facilitatile oferite de zona

Iacob Constantin DRĂGAN

Avocat

Baroul BUCURESTI